Fotballspillere med bra teknikk

The Guardian er en britisk nyhetsavis som skriver om nyheter, kultur, og mye annet, og også om sport. Avisen har publisert en liste av verdens topp 100 fotballspillere, sammenstilt av en jury som består av 15 eksperter. Hvert jurymedlem valgte sine 40 favoritter.

Nummer 1 fikk 40 poeng, nummer 2 fikk 39 poeng, og så videre. Poengene ble deretter sammenlagt. I 2013 ble Lionel Messi kåret til årets spiller, en tittel som han også ble tildelt i 2012. Messi er 26 år gammel fra Argentina, og spiller som spiss for den spanske fotballklubben Barcelona. Han er også lagkaptein for det argentinske landslaget.

På andreplass står portugisiske Christiano Ronaldo. Han er 28 år og spiller som spiss for den spanske klubben Real Madrid, og er lagkaptein for det portugisiske landslaget. Han sto også på andreplass i 2012. På tredjeplass står svenske Zlatan Ibrahimovic, som sto på femteplass i 2012. Han er 32 år og spiller som spiss for den franske klubben PSG (Paris Saint-Germain). Som Messi og Ronaldo er også Ibrahimovic landslagskaptein.

Noen spillere tok imponerende sprang fra 2012 til 2013. Franske Franck Ribery hoppet 24 plasser opp til fjerdeplass, walisiske Gareth Bale hoppet 33 plasser opp til sjuendeplass, og uruguayanske Luis Suarez hoppet 12 plasser opp til niendeplass.