Fotballsupporter for livet

Fotballsupportere er en helt egen rase, og samholdet man finner mellom supportere er noe helt eget. I motsetning til mange andre hobbyer blir fotball mer som en livsstil, og noe som gjennomsyrer hele hverdagslivet.

You’ll never walk alone

Kanskje noe av det aller beste med å være fotballsupporter er nettopp samholdet. Liverpool sier det så riktig; «You’ll never walk alone». Dette handler ikke bare om at man alltid følger laget sitt, i både motgang og medgang, men det betyr også at supporterne er der for hverandre. En av måtene supportere holder sammen på er ved å vise hvilket lag de støtter, for eksempel ved å gå i drakter eller annet som er dekorert med navn og logo. Hvis du er på utkikk etter slike drakter, har Kopshop et stort og variert utvalg.

Hjemme og borte

Som supporter er det selvsagt vanskelig å møte opp live til hver eneste kamp laget spiller, men de aller fleste prøver i det minste å få med seg alle kampene på TV eller via streaming. På nettsiden Forskning.no har fotballsupportere faktisk blitt sammenlignet med religiøse utøvere, og dette handler både om samholdet og om det at man nærmest kirkelig møter opp til kamp, enten hjemme i stua eller på stadion.

Holder familien samlet

Fotball er noe som fenger alle generasjoner, og alle samfunnslag. Det er derfor også en flott familieaktivitet, ettersom absolutt alle kan ha glede av både kampene i seg selv, og den gode stemningen som oppstår. De aller minste barna har det kanskje ikke like morsomt på stadion, men så snart de går selv og forstår hva det handler om skal du ikke se bort ifra at det er de som maser mest for å få reise. På ferie, hjemme på sofaen eller på stadion – fotballen passer inn uansett.