Fotballutstyr

Hvis du spiller på et fotballag så trenger du en del utstyr. Du trenger en drakt, leggbeskyttere, og minst ett par fotballsko. Er du keeper så trenger du også keeperhansker. Drakten består av en t-skjorte og shorts, som må være like for alle spillere på laget. Drakten får du som regel låne hos idrettslaget du spiller for. Du trenger også leggbeskyttere, som beskytter mot støt fra andre spillere. Leggbeskyttere kan kjøpes i de fleste sportsbutikkene. Gode merker er Adidas, Nike, Puma, Warrior og Umbro. Som regel passer alle typer leggbeskyttere, så det er godt mulig å bestille dem på internett.

Keeperhansker kan også kjøpes i sportsbutikker eller på nett, men her må du passe på at størrelsen passer. Bra merker er Adidas, Nike, Puma, Umbro, Uhlsport, Selsport, Select og Reusch.

Viktigst av alt er fotballsko. Det finnes mange forskjellige typer. Forskjellen mellom skotypene er for hvilken type underlag det skal spilles på. Forskjellige skotyper har forskjellige knotter under skoene. De tre hovedtypene er grus, gress, og innendørs.

Innendørssko har som regel ikke knotter i det hele tatt. Innendørssko har lav profil for økt kontakt med underlaget og ballen. Gode merker er Adidas, Nike, Lotto og Puma.

Grussko har som regel flate yttersåler med små knotter, og har generelt god demping for å avlaste føttene. Knottene som brukes kalles TF (Turf). Ledende merker som Adidas, Nike og Puma er gode valg.

Gressko kan deles inn i sko for kunstgress, vått gress og vanlige gressko. Vanlige gressko har store knotter som gir deg et godt grep på både myke og harde gressunderlag. Skoene legger ofte vekt på komfort. Adidas, Nike, Puma, Umbro, Diadora, Hummel og Lotto er gode merker for gressko. Skoene for kunstgress er ganske like, men gir deg ikke like bra feste som gressko. Det går også an å bruke grussko på kunstgress, men det sliter ekstra mye på skoene. Til slutt finnes det sko for vått gress, som har få, men harde knotter som gir ekstra godt grep på det våte underlaget. Disse knottene kan strammes før og etter bruk.