Historien bak Liverpool FC

Liverpool FC er uten tvil en av de aller største og mest kjente engelske fotballagene i verden. Som alle andre fotballag startet Liverpool også i det små. Laget som kler seg i rødt, herav deres kallenavn «The Reds», er kjent for sine kamper i både Champions og Premier League. Slagordet deres «You’ll Never Walk Alone» forteller mye om deres verdier, som kan spores tilbake til 1892.

Starten på eventyret

Klubben Liverpool ble stiftet så tidlig som i 1892. Allerede da startet rivaliseringen med fotballklubben Everton, da Liverpool tok over Anfield, som tidligere var Everton sin stadion. Allerede i Liverpool FC sin første sesong vant de stort og tok med seg førsteplass i to lokale mesterskap. Det skulle ikke ta lang tid før Liverpool spilte blant de beste, og i 1901 vant de sitt første seriemesterskap. Dette skulle heller ikke bli deres siste.

Liverpool FC sine prestasjoner

Liverpool FC er absolutt ingen liten klubb. Dette er en av de mest suksessfulle engelske fotballklubbene som finnes. Liverpool FC har mange trofeer fra både nasjonale og europeiske turneringer. Per dags dato sitter faktisk Liverpool med hele 65 trofeer. 18 av disse kommer fra nasjonale seiere i 1. divisjon, åtte kommer fra ligacupen, fem kommer fra Champions League og seks kommer fra begge UEFA-cupene. I England er det kun Manchester United som har vunnet flere ligamesterskap enn Liverpool, og sistnevnte lag er bare slått med to seiere.

Liverpool i dag

I dag er Liverpool FC et fotballag som holder til på Anfield, hvor de spiller fotballkamper med stor suksess. Med stjernespillere som Henderson, Firmino, Salah og Woodburn på laget er det ingen tvil om at de vil fortsette suksessen sin også i mange år fremover. Hovedtrener Jürgen Klopp har definitivt et godt lag, og ikke minst en god fotballklubb, som utgangspunkt.