Liverpools store suksess

Fotball er en idrett som har millioner av tilhengere verden over, og et av de største fotballagene i verden er Liverpool FC. Klubben som ble stiftet i 1892 har vunnet både ligamesterskapet og flere av de største europeiske turneringene mange ganger, og kjemper hvert år i toppen av Premier League.

Den første ligatittelen kom i 1901 da de vant FA-Cupen, og siden da har de vunnet ligaen hele 18 ganger. Suksessen har resultert i mange fantastiske øyeblikk for supportere gjennom lange tider.

Spenning

En kamp som for alltid vil være et høydepunkt i fotballhistorien og spesielt for supporterne, er finalen i Champions League i 2005 der Liverpool kom til finalen og fikk AC Milan som motstander. Etter å ha ligget under med tre mål til pause og alt så mørkt ut, hentet de opp ledelsen og vant til slutt kampen etter straffesparkkonkurranse.

Folk over hele verden strømmer til hjemmebanen Anfield, også kjent som «The Kop» for å se det enormt populære fotballaget spille kampene sine, og et stort høydepunkt er å høre «You’ll never walk alone» runge over høyttaleranlegget før kamp. Også i Norge har Liverpool FC mange supportere.

Røde drakter

På tribunen til Liverpool ser vi titusener av fans i den tradisjonelle røde liverpooldrakten. Å ha på seg Liverpool klær er viktig, det er nemlig en måte å vise hvilket lag man heier på, og det ligger mye stolthet i å kle på seg den røde trøya. Det engelske været skifter like raskt som i Norge og da er det godt å vite at du kan få skaffet deg supporterklær til alle tenkelige forhold.

Alle Liverpool-fans vet at supporterlivet byr på både opp- og nedturer, men som supporter av et av verdens mest populære fotballag har man alltid støtte av et enormt antall likesinnede supportere. Det beste med å være fotballfan er at man aldri står alene.