Supporterskap og tilhørighet

En idrett som er veldig populær både i Norge og verden over, er fotball. Enten favorittlaget er nasjonalt eller utenlandsk, vil det å være supporter gi mye glede og en følelse av tilhørighet. Spenningen av å sette seg på tribunen eller foran tv-skjermen for å følge favorittlaget er til å ta og føle på, og uansett hva resultatet blir så er det ingenting som kan endre på kjærligheten til laget ditt.

En av fordelene ved å være fotballfan, er tilhørigheten man føler som supporter. Man er aldri alene, men støtter laget sitt sammen med mange andre mennesker. Sammen med dem kan man takle både tap og seier, og har alltid noen å diskutere den siste kampen med.

Synlige supportere

En ting som identifiserer en fotballsupporter, er fotballdrakten. De fleste fotballfans tar på seg drakten til fotballaget sitt før de går inn på stadion, og viser på den måten hvem de holder med. Vi har vel alle også sett personer som går med drakten til laget sitt utenom kamper og i all offentlighet for å vise hvem de heier på. Det ligger mye stolthet i disse klærne, og for mange supportere er favorittlaget blitt en del av deres identitet. Derfor blir det enda viktigere å vise verden hvem man heier på. Drakter kan kjøpes mange steder, også på Supporters Place.

Mange personer som bor i Norge er tilhenger av et utenlandsk lag, og et land som er spesielt populært er England. Her finnes det opptil flere fotballag i så godt som hver eneste by, og landet har noen av de største og mest populære klubbene i verden. For eksempel har Liverpool og Manchester United veldig mange norske fans, men også mindre klubber i lavere ligasystemer er populære i Norge.

Dagbladet viser at mange reiser langt for å få oppleve å se disse lagene slå seg løs på stadion, og det blir ofte en opplevelse for livet.