Tippeligaen 2014-15

Årets Tippeliga er ikke over enda, men med bare åtte kamper igjen ser vi etterhvert tydelige tegn til hvor landet ligger – og også kommer til å ligge når det siste skuddet blir satt i buret før sesongen slutter senere i høst. Molde leder suverent så langt, og har gjort det siden sjette runde i vår, og de er uten brudd i gull-linjen siden da. For øyeblikket har de 53 poeng, mot Odds 48, men med en målforskjell på hele 33 vil de enkelt danke ut noen andre dersom de skulle havne på uavgjort plassering.

Molde FK har en stund vært så overlegne at til og med bettingsider holder dem utenfor oddstabellen for å gjøre spillingen mer spennende. I skrivende stund er Molde også Unibets favorittippede lag for årets tippeliga. Husk når du leser odds at laget med det laveste tallet er antatt å vinne, ettersom utbetalingen kommer til å bli liten dersom favoritten vinner. Molde er storfavoritt til tross for at både Molde, Rosenborg OG Lillestrøm har vunnet tre strake kamper grunnet den store målforskjellen de har klart å skape.

For de tre øverste plassene i norsk eliteserie kommer vinnerlaget til å spille i andre kvalifiseringsrunde i UEFA Champions League i 2015-16, og de to neste plassene får lov til å spille første kvalifiseringsrunden i Europaligaen. På nedrykkssiden er det jo alltid skummelt. På klar jumboplass ligger Sandnes Ulf, som bare har klart å rake til seg fjorten poeng hele sesongen. Av de ti siste kampene har de tapt seks, men i det siste har de klart å spille fire strake til uavgjort. Kanskje kommer en trepoenger før sesongen er over?!

Femtende plass er også nedrykk, mens laget som ligger på fjortende går til playoff mot en kandidat fra første divisjon. For tiden ligger Sogndal på 15. plass med 20 poeng og Haugesund på 14. plass med 21 poeng, og nesten alle plassene videre opp derfra er akkurat nå bare adskilt med ett poeng forskjell mellom plassene, så der kan mye skje, og det er jo gøy når det er spennende?!